Aannemers offerte

Voordat je bij een aannemer een bouw offerte aanvraagt, eerst de WoonWensTool raadplegen!

Veel particuliere opdrachtgevers vragen met vaag omlijnde bouwplannen offertes bij meerdere aannemers op. Helaas resulteert dat in een onduidelijke woningprijs van de aannemer, hij krijgt immers niet meer dan een vaag plan aangereikt. Ook heeft de opdrachtgever nauwelijks een beeld van zijn eigen beschikbare bouwbudget. Als dan de aannemer de bouwbegroting op tafel legt, zijn vaak de opdrachtgever en de aannemer teleurgesteld. Want tien tegen een is de bouwprijs aanzienlijk hoger dan het bedrag dat de opdrachtgever in zijn hoofd had. Het oorspronkelijke doel van de particuliere opdrachtgever was om snel inzicht te krijgen in de vraag: “Wat kost een nieuwbouwhuis?” De aannemer is onnodig veel tijd kwijt aan de bouwofferte. Maar het kan ook anders: gebruik eerst de WoonWensTool.

De aannemersbegroting

Een aannemersbegroting van een bouwonderneming is een serieuze aangelegenheid. De aannemer die gevraagd wordt om een prijs af te geven, wil zeker weten dat hij het voor die prijs ook kan bouwen. Immers, het afgeven van de begroting betekent juridisch dat de aannemer het ook voor die prijs moet bouwen. Als de particulier dit eist, zit de aannemer er echt aan vast. Het is logisch dat een aannemer daarom een calculatie serieus behandelt en er veel tijd in zal steken. Hij wil niet alleen een serieuze bouwprijs afgeven, hij wil met zijn bouwkundige begroting ook in de race blijven. Hij zal dus scherp calculeren.

Veel aannemers zullen bij een eerste gesprek niet het achterste van hun tong laten zien. Ze zullen behoedzaam manoeuvreren. Het kennismakingsgesprek begint met het benoemen van de vele bouwkwaliteiten van de aannemer en het geven van een kubiekemeterprijs die prettig in het gehoor ligt. Een prijs die de particulier graag wil horen, ook al is het tegen beter weten in. Als de aannemer een te hoge kubiekemeterprijs noemt, dan zal de particulier al snel afhaken. Zijn gevoel zegt dat de aannemer dan duur is. Onzin natuurlijk, een kubiekemeterprijs is een zeer grof schattingsgetal. Op basis daarvan kun je nooit een kwalitatief oordeel over de aannemer vellen.

De richtprijs

De particuliere opdrachtgever zoekt vaak niet meer dan een richtprijs. Ofwel een richtinggevende prijs, hij wil slechts een idee krijgen van wat het gaat kosten. Maar ook bij het afgeven van richtprijzen krijgt de particuliere opdrachtgever niet wat hij echt wil; duidelijkheid over de uiteindelijke bouwkosten. Mede gezien de zeer sterke concurrentie tussen bouwbedrijven zal een aannemer een richtprijs geven die gebaseerd is op een zeer sober en uitgekleed bouwplan.

Aannemersbegroting controleren

Heb je al wel een aannemersbegroting en wil je die laten controleren? Dan is de WoonWensTool een te globaal instrument. Kies dan voor een serieuze controle door iTX BouwConsult. Een aannemersbegroting kan gecontroleerd worden met een BasicScan Bouwkosten. De begroting wordt dan gescand op hoofdlijnen en voorzien van commentaar. Je kunt ook kiezen voor een zogenaamde DeepScan. Met deze DeepScan Bouwkosten van iTX BouwConsult wordt de aannemersbegroting binnenstebuiten gekeerd.

De WoonWensTool, als je wilt weten wat een nieuwbouwhuis kost

De WoonWensTool is juist ontwikkeld om in een vroegtijdig stadium inzicht te krijgen in de kosten van een nieuwbouwwoning. Dus echt in de voorfase, als je nog geen bouwtekening hebt. Zonder dat je bij een bouwbedrijf een aannemersofferte hoeft aan te vragen. Je hebt geen bouwplan nodig omdat de WoonWensTool uitgaat van je woonwensen. Hierop is vrij nauwkeurig een bouwprijs vast te stellen. De WoonWensTool geeft direct duidelijkheid over de bouwkosten van een nieuwbouwwoning. Gebruik van de WoonWensTool voorkomt teleurstelling bij de particuliere opdrachtgever en bespaart aannemers onnodig werk.

Ook helderheid bij collectief particulier opdrachtgeverschap

Ook bij collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) is duidelijkheid over de bouwkosten vooraf van essentieel belang. Daar waar partijen samenwerken om CPO-projecten te realiseren is het zinvol om duidelijkheid te krijgen over de financiële mogelijkheden. Vooraf duidelijkheid bespaart achteraf een hoop teleurstelling.

Voordat je bij een aannemer een bouwofferte aanvraagt, eerst de WoonWensTool raadplegen! Zo houd je de bouwkosten onder controle.

WoonWensTool werkt zonder bouwplannen

Bij de WoonWensTool werken we niet met afmetingen van ruimten, maar met dat wat in die ruimte geplaatst moet worden. Denk bijvoorbeeld aan meubels, een bed, een kast etc. Daardoor heb je dus geen bouwplan nodig. Maak een dossier aan (nodig om de vele ingevulde gegevens vast te houden) en start de WoonWensTool.

Door de gebruiksvriendelijke opzet is het invullen kinderspel. Speel nu net zo lang met je woonwensen totdat je bouwbudget geheel in overeenstemming is met je persoonlijke woonwensen. Vervolgens vraag je het volledig gratis WoonWensRapport aan. Hierin staan het programma van eisen, een overzicht van de bouwkosten en een moodboard met de esthetische wensen. Met dit WoonWensRapport kun je bij bouwbedrijven een aannemersofferte opvragen.

De WoonWensTool, zekerheid over je bouwbudget.

Terug
2016-06-G - 70
Bouwkosten Aannemers offerte Bouwbudget CPO Grondkosten Huis prijs Kosten houtskeletbouw Programma van eisen Moodboard Stichtingskosten