Prijs nieuwbouwwoning

Op zoek naar prijzen voor het bouwen van een huis?

Er zijn veel aanbieders van nieuwbouwhuizen. Aannemers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en makelaars bieden volop nieuwbouwhuizen aan. Je treft de advertenties in de Telegraaf, NRC, Kavel en Huis, Wonen.nl, internet en de gedrukte media aan. Niet zelden wordt het aanbod aangekleed met een prachtige Artist Impression. Indruk maken doet het, maar veel meer informatie dan een zogenaamde ‘vanaf-prijs’ krijg je als particulier niet. Logisch, want de verkopende partijen hebben maar één belang: jou zo snel mogelijk binnen boord halen, liefst met een vage en onduidelijke aanbieding. Duidelijkheid verschaffen over de bouwkosten is niet de eerste prioriteit van deze vastgoedaanbieders.

Veel toekomstige particuliere huizenbouwers weten in het begin helemaal nog niet wat hun bouwbudget is of wat de maximale hypotheek bij de bank zal zijn. Maar bovenal weten ze niet wat hun persoonlijke woonwensen betekenen voor de prijs van een nieuwbouwhuis. Deze opdrachtgevers bevinden zich nog in een oriënterende fase.

Onduidelijkheid over bouwprijzen voor een huis

Omdat de vele aanbieders werken met vanaf-prijzen en omdat de concurrentie zeer hevig is, worden huisprijzen genoemd die te mooi zijn om waar te zijn. Onderzoek wijst uit dat er prijzen per m3 genoemd worden die zo laag zijn dat ze niet realistisch kunnen zijn. Deze vanaf-prijzen hebben bijna altijd betrekking op uitgeklede woningen. Het mooie plaatje moet het hem doen. De prijs van een huis is een optelsom van de kosten voor ruwbouw, afbouw, sanitair, schilderwerk, installatie en grondwerkzaamheden. Kortom, de bouwkosten.

Maar wat je hier niet kunt aflezen is de kwaliteit van de gebruikte materialen en hoe die vertaald is in de huisprijs. De aanbieder kan wel zeggen "Alles zit in de woningprijs", maar dan weet je nog niet of de gebruikte materialen van goede kwaliteit zijn. Ook is het vaak zo dat alles wat er niet tijdens de bouw in zit, leidt tot een hoge meerwerkrekening. En die komt altijd onverwacht.

Met de WoonWensTool heb je de mogelijkheid om vooraf en zonder enige ontwerptekening een schatting te krijgen van de nieuwbouwprijs in relatie tot je WoonWensen. Een programma van eisen, zoals je die met de WoonWensTool genereert, gekoppeld aan het beschikbare bouwbudget, is absoluut noodzakelijk.

Sprookjes over nieuwbouwprijs woning

Door de onduidelijkheid over de prijs van een huis worden er heel veel appels met peren vergeleken. Zelden worden offertes van bouwbedrijven naast elkaar gelegd, voor zover dat al mogelijk is. Maar los van dat feit kun je zelf ook wel nagaan dat het onlogisch is dat er aannemers bestaan die omdat ze voor jou mogen bouwen, geld meenemen. Omgekeerd is het een sprookje om te denken dat bouwbedrijven heel veel winst op een woning maken. In goede tijden is het gemiddelde winstpercentage van bouwbedrijven niet meer dan 2% geweest. Vergelijk dat met andere bedrijfstakken en dan weet je dat dit winstpercentage heel laag is. Hoe het echt zit met de woning-prijs wordt duidelijk als je de WoonWensTool gebruikt.

WoonWensTool geeft wel duidelijkheid over de woningprijs

Met de WoonWensTool kun je zelf online de prijs berekenen van het bouwen van een huis. Je hebt er geen schetsontwerp voor nodig. De kracht van de WoonWensTool is dat het gebruik maakt van een slimme online tool. Klik op de diverse pictogrammen en stel je eigen woonprogramma vast.

Je hoeft daarbij niet aan te geven wat de afmetingen van de diverse ruimtes zijn, nee, simpelweg alleen aangeven wat er in de diverse ruimtes moet komen. Bij een woonkamer klik je op bijvoorbeeld een twee- plus driezitsbank, boekenkast en eettafel voor 4 personen. De WoonWensTool bepaalt dan voor jou de afmetingen van de woonkamer. Gelijktijdig wordt de woningprijs berekend.

QuickScan Bouwkosten

De WoonWensTool werkt op basis van je woonwensen, er is dus geen ontwerptekening voor nodig. Ben je al een stapje verder en ligt het eerste schetsontwerp al op tafel, dan is het zaak om een betrouwbaarder instrument in te zetten. Wil je exact weten wat de bouwkosten zijn, maak dan gebruik van de QuickScan Bouwkosten. Dit slimme product is ontwikkeld door iTX BouwConsult. Voor meer informatie, ga naar www.itx-bouwconsult.nl

Voor wie is de WoonWensTool bedoeld?

De WoonWensTool is vooral bedoeld voor particuliere opdrachtgevers die nog in het begin van het bouwproces zitten en inzicht willen hebben in de nieuwbouwprijs. Ook bij collectief particulier opdrachtgeverschap is het heel verstandig om de tool te gebruiken. Door de WoonWensTool meerdere keren te doorlopen, stem je het bouwbudget af op je persoonlijke woonwensen. Je hele programma van eisen en wensen wordt samengevat in het WoonWensRapport. Dit ontvang je gratis per mail, er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Wil je meer duidelijkheid over de nieuwbouwprijs van een huis, maak dan vanaf nu gebruik van de WoonWensTool.

Terug
2016-06-G - 606
Bouwkosten Aannemers offerte Bouwbudget CPO Grondkosten Huis prijs Kosten houtskeletbouw Programma van eisen Moodboard Stichtingskosten