Veelgestelde vragen

Is de WoonWensTool gratis?

Ja, het gebruik van de WoonWensTool is volledig gratis. U kunt tevens een gratis persoonlijk samengesteld rapport downloaden. Een voorbeeldrapport kunt u op de homepage bekijken. Als u al een gratis rapport hebt gedownload en u wilt nog een rapport downloaden, dan kost dat extra rapport € 2,50 inclusief BTW.

Waarom een WoonWensDossier?

Met de aanmaak van een WoonWensDossier worden de door u ingevulde waarden in de WoonWensTool bewaard. Wel zo handig als u na enige dagen weer verder wilt werken om zo tot een optimale afstemming van uw bouwbudget en wensen te komen. WoonWensTool verkoopt of verstrekt op geen enkele wijze vertrouwelijke gegevens aan derden. Zie ook onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Kan ik mijn WoonWensDossier verwijderen?

Het verwijderen van een dossier is alleen mogelijk indien er nog geen (gratis) rapport is aangevraagd. U kunt uw dossier verwijderen door een verzoek hiervoor te versturen naar: info@itx-bouwconsult.nl

Waarom moet ik mijn gezinssamenstelling invullen?

In de WoonWensRapportage houden we uw gezinssamenstelling tegen het licht. We proberen voorspelbare gebeurtenissen in de tijd duidelijk te maken. Ook is het aantal slaapkamers gekoppeld aan het aantal kinderen. U kunt overigens altijd extra slaapkamers selecteren, los van de gezinssamenstelling.

Kan ik de WoonWensTool wijzigen?

Ja, Maar u moet de stap 2 eerst helemaal doorlopen. Aan het eind van stap 2 van de WoonWensTool krijgt u een overzicht van de door u gekozen ruimten. Deze zijn nu door u te wijzigen. Minder ruimten maakt een kleiner bouwbudget en minder inhoud.

Is het nodig om de gehele stap 2 te doorlopen?

Ja, zodra u in stap 2 bent aangekomen neemt het programma u aan de arm en doorloopt alle ruimten. Tussentijds krijgt u de mogelijkheid om zelf nog ruimten toe te voegen. Ook deze worden met u doorlopen. Uiteindelijk krijgt u aan het eind van stap 2 een duidelijk overzicht met alle ruimten. Nu kunt u naar eigen inzicht ruimten aanpassen.

Niet alle interieur elementen komen voor?

Dat klopt. Wij streven ernaar om een zo breed mogelijk aanbod van essentiële interieur elementen aan te bieden. Het is helaas niet mogelijk om alle denkbare interieur elementen op te nemen.

Waarom is er af en toe een meer keuze mogelijkheid?

De meerkeuze mogelijkheid geeft u de optie meerdere elementen uit te kiezen. Vaak toegevoegd als een laatste vraag.

Hoe exact is de berekening van de WoonWensTool?

Wij streven ernaar om de bouwkosten zo exact mogelijk te berekenen. Achter de WoonWensTool gaan een groot aantal berekeningen schuil. Aan de hand van de door u ingegeven gegevens komen wij tot een berekening van de bouwkosten. Zoals u zult zien is er nog geen sprake van een volledig bouwplan, de bouwkosten zijn gebaseerd op algemeen gangbare oppervlakte maten. Verder houd het programma rekening met het soort object. De bouwkosten van een berging zijn nu eenmaal goedkoper dan van een woonkamer.

Het woningtype wat ik wil bouwen zit er niet tussen?

Dit kan voorkomen. Bij de 3D woningtypen hebben we de meest gangbare woningtypen beschikbaar gemaakt. Daarnaast zijn er nog veel meer woning typen te bedenken. In dit stadium van het bouwproces menen wij dat er voldoende woningtypen zijn en dat het volstaat om het woningtype te kiezen dat het dichtst bij uw wensen komt. Daarna kunt u met uw aannemer bespreken hoe uw definitieve woningtype eruit ziet.

Is de berekende prijs inclusief badkamer en keuken?

In de WoonWensTool wordt rekening gehouden met een inrichting voor de keuken en de badkamer/toilet. Bedenk wel dat de WoonWensTool een indicatie van de bouwkosten geeft.

Terug