Inzet van het Moodboard voor de bouw van je nieuwbouw huis.

Wat is een Moodboard

Gebruikelijk is om sfeer, kleur en textuur door middel van foto’s vast te houden door ze te verzamelen op een prikbord. Als je het met de computer maakt kan het ook een scherm of vel papier zijn waarop referentiebeelden zijn ‘geplakt’ die verbeelden wat jij als prettig of mooi ervaart. Dit noemen we een moodboard.

Waarom een Moodboard gebruiken

Blader in tal van tijdschriften en ontdek wat je zelf mooi vindt aan huizen. Je kunt uiteraard een geel post-it-stickertje bij dat plaatje plakken. Maar beter is om de foto uit te knippen en op een overzichtelijk bord te plakken. Zo ontstaat een geheel van foto’s, impressies en beelden van het huis waarin je in de toekomst wilt wonen. Je blijft zo je indrukken beter vasthouden.

Het Moodboard van de WoonWensTool

Ook in de WoonWensTool maken we gebruik van een moodboard. Het voordeel van het moodboard in de WoonWensTool is dat je keuzes direct gekoppeld zijn aan de bouwkosten. De referentiebeelden die we op het moodboard gebruiken verbeelden hoofdzakelijk bouwdelen aan de buitenzijde. Van standaard en goedkope bouwdelen tot exclusieve en dure bouwdelen. Bijvoorbeeld de entree deur, de raamkozijnen en de dakkapellen. Deze kunnen eenvoudig zijn, wat luxer tot heel chique. Voor het laatste betaal je meer, dus heeft het een grotere invloed op de bouwkosten.

Het moodboard geeft je een eerste indruk van hoe het in de werkelijkheid toegaat. Je begint met een basis huis en je vindt tal van zaken mooi. Je kiest steeds voor de beste en mooiste oplossing en materialen. Al snel ga je ontdekken dat je bouwbudget ver overschreden wordt. Dat betekent dat je niet al je dromen kunt waarmaken en dat je voor eenvoudiger oplossingen zult moeten gaan om binnen het bouwbudget te blijven. Dat nu is het grote voordeel van het moodboard op de WoonWensTool, je simuleert het hele proces van prijsvorming net zo lang tot je bouwbudget volledig in overeenstemming is met je woonwensen.

Het moodboard in de WoonWensTool vormt samen met de functionele opsomming van de ruimtelijke woonwensen het programma van eisen voor de opdrachtgever.

Gamen op de WoonWensTool

Ontdek zelf de voordelen van het moodboard op de WoonWensTool. Maak een dossier aan, noodzakelijk om al je ingevulde keuzes vast te houden, en ga gamen op de WoonWensTool. Speel met de esthetische keuzes net zo lang totdat je bouwbudget volledig in overeenstemming is met je persoonlijke woonwensen. Is alles naar wens dan kun je het gratis WoonWensRapport aanvragen. Hierin vind je alles over je woning handzaam terug. Veel plezier!

Terug
2016-06-G - 58
Bouwkosten Aannemers offerte Bouwbudget CPO Grondkosten Huis prijs Kosten houtskeletbouw Programma van eisen Moodboard Stichtingskosten